Over ons

Ervaring als voetballer & scout

Onze verantwoordelijke Jordy Mottart was al doelman bij Westerlo toen hij zeventien jaar oud was. Tot zijn grote spijt zag hij echter dat scouting in de voetbalwereld vaak intuïtief gebeurde.

Hij geloofde er nochtans in dat die beslissingen goed onderbouwd zouden kunnen met een opleiding voetbalscout. Daardoor is Jordy zelf allerlei trainersopleidingen beginnen volgen en vervolgens ging hij scouten bij Club Brugge, STVV en Royal Antwerp F.C.

Met ons team gaan wij nu de missie aan om de scoutingwereld nog meer te professionaliseren. We combineren daarvoor praktische inzichten, persoonlijk engagement en internationale kennis van scoutinginstituten. 

Dankzij onze gespecialiseerde opleidingen voor (club)scouts kunnen wij een poule van meteen inzetbare scouts afleveren. Zo kunnen jonge talenten die van een echte profcarrière dromen vlotter herkend en opgevolgd worden.

O.a. talentscouting & recruitment bij Royal Antwerp F.C.

Royal Antwerp F.C.: Head of Scouting & Recruitment Royal Antwerp FC Youth | maart 2021 tot heden

Bij Royal Antwerp FC is Jordy verantwoordelijk voor de inkomende transfers van U10- tot U18-jeugdspelers:

STVV: Recruitment Manager Youth | juni 2019 tot maart 2021

Jordy hield zich bij STVV bezig met de inkomende transfers van U11- tot U18-jeugdspelers:

Club Brugge: Scout — juni 2016 – juni 2019

Voor Club Brugge scoutte Jordy in Limburg (BE/NL), Antwerpen en Wallonië:

Erkenningen & licenties van JM Scouting Academy

  1. UEFA B, Royal Belgian Football Association
  2. Keepertrainer 2, Royal Belgian Football Association
  3. Talentscout, Royal Belgian Football Association
  4. Wedstrijdscout, Royal Belgian Football Association
  5. Talent Identification Level I – The Football Association

Getuigenissen van talentscouts uit de voetbalwereld

Thibaud Voets, Talentscout bij Royal Antwerp F.C.
Read More
“Deze jongeman heeft op korte tijd al een mooi palmares opgebouwd. Hij is dan ook al op jonge leeftijd begonnen en is bezeten door de mooiste sport die er is waarvoor hij altijd paraat zal staan. Daarnaast is hij ook nog eens ambitieus en wil hij altijd bijleren. Als je met hem in zee gaat mag je er zeker van zijn dat hij je niet teleur zal stellen en er alles zal aan doen om er weer een tevreden ‘klant’ aan over te houden. Als hij zo verder blijft doen staat er hem nog een hele mooie toekomst te wachten. Dus heb je vragen, suggesties... aarzel dan niet om hem te contacteren en je zal zonder twijfel verder worden geholpen!”
Stijn Vanhamel, Talentscout U10 - U12 bij Royal Antwerp F.C.
Read More
“Jong en vooral een gedreven talent op zowel professioneel vlak als op vlak van voetbal. Het is geweldig om met jou te mogen samenwerken, zeker met al de ervaring die je al hebt op het hoogste niveau in België!”