Voeg je koptekst tekst hier toe

Ervaring als voetballer & scout

Bij JM Scouting Academy draait alles om de voetbalscouts van morgen ontwikkelen. Onze oprichter Jordy Mottart heeft een diepgaande passie voor het voetbalspel en heeft een schat aan ervaring als voetbalscout opgebouwd. Door zijn eigen ervaringen als voetballer, waarbij hij als doelman op het hoogste niveau actief was in het jeugdvoetbal, begrijpt hij de nuances van het spel ten volle. Helaas moest hij vanwege blessures zijn actieve voetbalcarrière beëindigen. Dat einde opende gelukkig nieuwe deuren naar het scoutingvak.

Jordy begon zijn loopbaan als scout bij Club Brugge KV en heeft sindsdien een indrukwekkend traject afgelegd. Hij heeft zijn expertise verder verfijnd door meerdere voetbal- en scoutinggerelateerde opleidingen te volgen. Zijn toewijding en uitmuntendheid leidden hem naar de positie van Hoofd scouting en rekrutering jeugd bij STVV. Momenteel vervult hij dezelfde rol bij Royal Antwerp FC.

De drijvende kracht achter JM Scouting Academy is Jordy’s diepe overtuiging dat goed opgeleide scouts van vitaal belang zijn voor de toekomst van het voetbal. Hij richtte JM Scouting Academy op vanuit het besef dat het aanbod aan opleidingen voor voetbalscouts beperkt is, terwijl de vraag naar hoogopgeleide professionals alleen maar groeit.

We streven ernaar een unieke leeromgeving te creëren waar toekomstige voetbalscouts hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun passie voor het spel in een bloeiende carrière kunnen omzetten. Ons team kijkt ernaar uit om samen met u de sterren van morgen te ontdekken.

O.a. talentscouting & recruitment bij Royal Antwerp F.C.

Royal Antwerp F.C.: Head of Scouting & Recruitment Royal Antwerp FC Youth | maart 2021 tot heden

Bij Royal Antwerp FC is Jordy verantwoordelijk voor de inkomende transfers van U10- tot U18-jeugdspelers:

STVV: Recruitment Manager Youth | juni 2019 tot maart 2021

Jordy hield zich bij STVV bezig met de inkomende transfers van U11- tot U18-jeugdspelers:

Club Brugge: Scout — juni 2016 – juni 2019

Voor Club Brugge scoutte Jordy in Limburg (BE/NL), Antwerpen en Wallonië:

Erkenningen & licenties van JM Scouting Academy

  1. UEFA B, Royal Belgian Football Association
  2. Keeperstrainer 2, Royal Belgian Football Association
  3. Talentscout, Royal Belgian Football Association
  4. Wedstrijdscout, Royal Belgian Football Association
  5. Talent Identification Level I – The Football Association

Getuigenissen van talentscouts uit de voetbalwereld